Grøn kaffe ekstrakt

I hele min karriere har jeg set snesevis af “varme” vægttabtilskud kommer og går, herunder bitter orange, krom picolinate, CLA, hoodia, yerba mate, hindbærketoner og nu grøn kaffebønneekstrakt. Hver har været spioneret som en ubesværet måde at skur pounds ved enten at øge stofskiftet, mobilisere kropsfedt eller undertrykke appetit. Men som sundhedspersonale er det mit job at være skeptisk og stille de hårde spørgsmål, som det egentlig virker, hvor er beviset, og frem for alt er det sikkert?

grøn kaffe ekstrakt

Du har måske set grøn kaffeekstrakt på Starbucks, fremmet som en naturlig energikilde uden kaffe smag. Det blev også præsenteret for nylig på The Dr. Oz Show. På sit program afslørede doktoren resultaterne af sin egen undersøgelse, der involverede rekruttering af 100 kvinder, der enten modtog en placebo eller en 400 mg grøn kaffebønne-tilskud. Damerne blev instrueret til at foretage ingen ændringer i deres kostvaner, og efter to uger tabte de, der havde poppet det grønne kaffebønneekstrakt, et gennemsnit på to pund sammenlignet med et pund for placebo-gruppen. Interessant, men jeg er ikke klar til at anbefale det endnu.

virker grøn kaffe ekstrakt

Her er den nitty-gritty:

Hvad er grøn kaffeekstrakt?

Kaffebønner er faktisk grønne frø inde i en lyse rød bær. Roasting dem forvandler frøene brune og skaber den karakteristiske aroma og smag kaffe elskere kræver. For at skabe grøn kaffebønneekstrak er frøene afladet. I stedet bliver de gennemblødt og derefter koncentreret til at skabe ekstraktet.

RELATERET: Vidste du, at kaffe undertrykker naturligt appetit? Opdag 25 sunde fødevarer, der bekæmper sult.

Hvorfor ikke bare drikke kaffe?

Når kaffefrø eller “bønner” bliver brændt, øges deres antioxidantniveau, men et naturligt stof, der kaldes chlorogen syre, falder. Dette kemikalie antages at blokere fedtopbygning, øge vægttab, bremse carbabsorption og hjælpe med at regulere blodsukkerniveauet efter måltidet. Derudover smager eller grønner kaffeekstrakt ikke som kaffe, en formodentlig fordel for dem, der ikke nyder java.

Virker det?

Ærligt, beviser er ret ringe. En studie fra 2012 lavede et stort sprøjt, da det viste sig, at forsøgspersoner, der forbød 1,050 mg og 700 mg doser, tabte omkring 16 pund om seks uger sammenlignet med en placebogruppe. Undersøgelsen blev imidlertid kritiseret, fordi den involverede et så lille antal emner – kun 16 – og det blev finansieret af en grøn kaffebønneekstraktproducent. En uafhængig analyse af tre randomiserede kliniske forsøg, der omfattede i alt 142 deltagere, konkluderede, at effekten af ​​grøn kaffeekstrakt kun er moderat i bedste fald, og undersøgelserne blev dårligt udført. Hvis du har lyst til at prøve selv, kan du læse flere anmeldelser af grøn kaffe ekstrakt her.

ingredienser i grøn kaffe ekstrakt

Er det sikkert?

For mig er dette spørgsmålet om million dollar, fordi selv om noget “virker” til vægttab, er det ikke umagen værd, hvis det skaber andre uønskede bivirkninger. I dette tilfælde er svaret: Det afhænger.

RELATEREDE: Hvis du vil skynde dig i en fart, prøv et af disse ekspert-godkendte hurtige vægttabstrategier.

Desværre er der ingen standardisering, når det kommer til kosttilskud. Med andre ord, fabrikanterne behøver ikke at følge en bestemt formel, så et grønt kaffeekstrakterprodukt kunne laves helt anderledes end et andet, og et mærke kunne indeholde betydeligt mere koffein end flasken ved siden af ​​det. Det vedrører mig, fordi koncentrerede doser af koffein kan forårsage hovedpine, GI forstyrret, nervøsitet, søvnløshed, angst, ringe i ørerne og uregelmæssig hjerteslag eller endog alvorligere problemer hos nogle mennesker. Derudover er der ved hjælp af koffeinbaserede vægttabtilskud og derefter stoppet dem også forbundet med tilbagetrækningssymptomer, herunder hovedpine, træthed, depression, koncentrationsbesvær, nervøsitet, muskelspænding og et skyllet ansigt.

Endelig kan koffeinbaserede kosttilskud reagere med andre kosttilskud. For eksempel kan tage en med en anden stimulant (som guarana eller kompis) udløse en synergistisk effekt, som kan øge blodtrykket til farlige niveauer. Et højt koffeinindtag kan også udløse tabet af calcium og magnesium. Og der er en lang liste over receptpligtige medicin, der interagerer med koffein, fra diabetes og blodtryksmedicin til medicin, der anvendes til depression.

RELATERET: Der er intet som en god træning for at forbrænde fedt! Følg med denne high intensity tabata workout video og blast mega kalorier om 4 minutter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *